Vergeet maar dat ik je vergeet
Waarheen je gaat of staat – ik ben bij je
Ik kan je zien in al mijn dromerijen
Ik zie de dingen voor me die je altijd deed
Vergeet maar dat ik je vergeet

Denk niet dat ik niet aan je denk
Je bent en was en blijft in mijn gedachten
Ik ben tot afstand nemen niet bij machte
Hoe kan ik afstand doen van zo’n geschenk
Denk niet dat ik niet aan je denk

Weet dat ik je altijd weet
Ik kan en zal en wil niet van je vluchten
Ik kan je zien in vogelzwermen wolkenluchten
Ik zit aan je vast als staal aan een magneet
Weet dat ik je altijd weet

 

Kenners beschouwen Jeroen van Merwijk als een van de beste liedjesschrijvers van Nederland.

Dit jaar doet hij iets unieks: een Oudejaarsavondconference in Liedvorm. Onder de titel “Was volgend jaar maar vast voorbij” onderneemt Van Merwijk een nooit eerder gedane poging om het jaar 2019 te duiden en vooral te bezingen door middel van een dertig-tal liederen.

Liederen over vreugdevuren in Scheveningen, de SGP, Trump, de natuur die weer eens een maand voor loopt, containers met plastic in de Waddenzee, kortom: al die gebeurtenissen die ieder jaar opnieuw tot een onvergetelijk en uniek jaar maken.

Want laten we eerlijk zijn: 2019 was toch zeker weer het allermooiste jaar ooit?

Techniek: Edwin Smets
Vormgeving: Myriad Design