Dinsdag 14 Mei

Er is geen geld voor de orkesten
We zeiden alle steun vaarwel
En de jazz zit in de nesten
Het toneel staat buitenspel

En we willen niet betalen
Voor olieverf of aquarel
Ook de dans wordt fijngemalen
De teloorgang gaat zo snel

Muzikanten hebben niets te makken
De kunst zit in een dodencel
Kunstenaars zijn schobbejakken
De cultuur zit in de knel

Er is geen geld meer om te strijden
Voor herstel van het bestel
Maar voor jongens die in auto’s rijden
Dan dus plotseling weer wel

Plaats een reactie


Huub van de Pol

Een vriend op Twitter retweette jouw tweet ‘Er is geen geld voor de orkesten’. Een dag eerder zei ik zelf op Twitter dat ik het niet erg vond 1 dag per jaar herrie (van het circuit in Zandvoort) te horen. Ik woon namelijk niet zo ver daar vandaan. Jouw gedicht opende mijn ogen, op een moment dat ik alleen aan mijn eigen oren dacht :-)


Jeroen van Merwijk

Dat is een mooi compliment, dank daarvoor Huub