De grootste denker van Nederland over het mooiste land ter wereld (boek)


Al zijn hele leven lang denkt Jeroen van Merwijk na. Hij denkt na over het leven, hij denkt na over de dood, de liefde, over de natuur in al haar boeiende facetten, over zijn medemensen en hij denkt na over het heerlijke land waarin hij nu al zestig jaar mag wonen en werken.
Al dat denken vond zijn neerslag in een kleine duizend columns, driehonderd sketches voor radio en tv en enige honderden liederen.
In dit boek bundelt hij zijn beste liedteksten, sketches en columns. Aan de hand van twaalf departementen vormt de grootste denker zijn eigen zakenkabinet, en schetst hij een ernstig, eerlijk en hilarisch beeld van Nederland, dat hij zag veranderen van een sociaaldemocratie tot een maatschappij waarin de marktwerking en het individu centraal staan. Het mooiste land ter wereld.

Bestel dit gesigneerde boek, stuur een mail om het boek te bestellen. Het boek kost 25 euro + verzendkosten 8,60 euro (speciale boekverpakking + aangetekend omdat er op wonderlijke wijze wel eens pakjes zoek raken…)

Meneer Van Merwijk’s laatste woord over kunst & cultuur, daarna kan iedereen weer gaan twitteren (boek)

Mijnheer Van Merwijk's laatste woord over kunst & cultuur

Over kunst en cultuur wordt de laatste tijd nogal ingewikkeld gedaan. En dat terwijl het vaak zo simpel is. In dit boek legt meneer Van Merwijk ons uit hoe alles in de wereld van Kunst en Cultuur in elkaar zit. Kunstenaars, museumdirecteuren, bezoekers van drag car races, tomaten en sierheesters iedereen komt aan de beurt. Eindelijk een boek dat op eerlijke wijze en met open vizier de strijd aanbindt tegen laffe vooroordelen en vastgeroeste meningen.

Bestel dit gesigneerde boek, stuur een mail om het boek te bestellen. Het boek kost 15 euro + verzendkosten 8,60 euro (speciale boekverpakking + aangetekend omdat er op wonderlijke wijze wel eens pakjes zoekraken…)

Er Zijn Nog Kaarten (cd)

Er zijn nog kaarten

De cd van Van Merwijk’s dertiende en laatste solovoorstelling bevat naast muziek een aantal fictieve Bijbellezingen.
De cd is te bestellen via de website van Theaterbureau De Mannen en -voor het eerst in Van Merwijks carrière- ook te koop via iTunes.
Van Merwijk: “Ik heb geen flauw idee wat iTunes inhoudt, maar ik heb me laten vertellen dat ik er wel niets aan verdien maar dat men als moderne cabaretier midden in een samenleving in beweging eigenlijk niet meer zonder kan.”

Van Merwijk’s Viervuldigheid (cd)

Van Merwijk's viervuldigheid

De cd- en dvdbox Van Merwijks Viervuldigheid bevat drie cd’s: twee Laarsbenen (bootlegs) van “Le Big Bazar”, één cd van zijn voorstelling “Dat moet meneer Van Merwijk nodig zeggen”, plus één dvd van zijn theaterprogramma “Graag, meneer Van Merwijk!”

Over Van Merwijks Viervuldigheid meldde De Telegraaf: …”de latten liggen laag. Zo dicht op de huid van de cabaretier zat u nog nooit, want de camera zoomt veelvuldig in op het gezicht van de kleinkunstenaar”…
Dat werd De Laarsbenen 1, een intieme, akoestische cd die inderdaad de sfeer van Lou Reed en Dylan in de jaren ’70 ademt. Dat Van Merwijk zich liet inspireren door Amerikaanse folk en blues mag duidelijk zijn. Bekende nummers als het leven is kut en “Ga toch lekker dood” krijgen meer reliëf met “Le Big Bazar”.

Vrij (cd)

Vrij

Jeroen heeft een aantal van zijn liederen uitgevoerd rockversie en werd hierin bijgestaan door de band Sjako!
Wouter Planteijdt: producent, gitaar; Richard Heijerman: drums; Thijs Vermeulen: basgitaar; René van Barneveld: gitaar en Nico Brandsen: orgel.